Zelf een marktplaats website maken

Geplaatst op 13-12-2022

Categorie: Computer en internet

Zelf een marktplaats website maken is goed te doen met behulp van een CMS programma. Een CMS programma is voorzien van een beheeromgeving waarmee gemakkelijk wijzigingen aan de site aangebracht kunnen worden.

Op uw marktplaats site kunnen adverteerders een eigen account aanmaken via het registratieformulier. Met een eigen account kunnen advertenties geplaatst worden, waar de bezoekers op kunnen reageren. Bij de advertenties kunnen afbeeldingen van de aangeboden spullen worden toegevoegd.

Als beheerder van de site is het mogelijk om rubrieken aan te maken, waarbinnen de advertenties geplaatst kunnen worden. Tijdens het plaatsen van de advertentie kan een adverteerder de gewenste rubriek kiezen.

Een professioneel CMS programma voor het maken van uw eigen marktplaats site kan worden aangeschaft op de site van het bedrijf Vrolijk Internet Services. Het CMS programma is voorzien van een handleiding. In de online handleiding leest u hoe u het CMS pakket kunt installeren en hoe u uw website kunt inrichten vanuit het beheergedeelte. Zodra de installatie voltooid is, heeft u de mogelijkheid om in te loggen als beheerder en vanuit het beheergedeelte allerlei aanpassingen aan te brengen op uw advertentie site.

Heeft u nog geen hosting waarop u het CMS pakket kunt installeren, dan kan het CMS programma samen met hosting worden gekocht. Vrolijk Internet Services zal het PHP script voor het maken van uw eigen advertentie website dan direct voor u installeren. U hoeft de installatieschermen zelf niet meer te doorlopen maar krijgt meteen de beschikking over een bruikbare advertentie site. De gebruikersnaam en het wachtwoord zullen in dat geval naar u worden toegestuurd zodat u als beheerder kunt inloggen. Eenmaal ingelogd, dan kunt u uw inloggegevens heel eenvoudig aaanpassen.

Het CMS programma is zo in elkaar gezet dat alle pagina’s correct weergegeven worden op mobiele apparaten. Er wordt een zogeheten responsive design gebruikt zodat de site er ook op de mobiele telefoon goed uitziet.